Δράσεις

ΔΡΑΣΕΙΣ  2009-2012

 2013 : 

  • Μάιος 2013 : Διοργάνωση σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη  Άνδρου εκδήλωσης και προβολής για σημαντικά κοινωνικοοικονομικά και περιβαλλοντικά ζητήματα του νησιού. Εισηγητές εκ  μέρους του φορέα : Όλγα Καραγιάννη και Αλέξανδρος Μαβή

  • Φεβρουάριος 2013- Μάιος 2013 : Σε συνεργασία με την χαρτογραφική εταιρεία Ανάβαση, χαρτογράφηση πεζοπορικών διαδρομών Άνδρου προκειμένου για την έκδοση προωθητικού υλικού για τα μονοπάτια της Άνδρου από τον Δήμο Άνδρου. Παροχή φωτογραφικού υλικού και υγγραφή κειμένων φυλλαδίων και χάρτη.

  • Φεβρουάριος 2013 : Συμμετοχή με εισήγηση σε ημερίδα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορθίου Άνδρου με τίτλο «Εξοικονομώ Καταναλώνοντας» και αντικείμενο την οικιακή οικονομία και οικολογική συνείδηση. Τίτλος εισήγησης του Αλέξανδρου Μαβή εκ μέρους του φορέα : «Καταναλωτικές συνήθειες»

 2012 :

  • Δεκέμβριος 2012 : Συμμετοχή σε ευρωπαϊκή συνάντηση εργασίας για το φαινόμενο της "δεύτερης" κατοικίας στην Καλαβρία της Ιταλίας, διοργάνωση του Πανεπιστημίου της Καλαβρίας  
  • Νοέμβριος 2012 : Συμμετοχή με 2 εισηγήσεις σε ημερίδα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορθίου για την οικιακή οικονομία και την εξοικονόμηση ενέργειας. Τίτλοι εισηγήσεων του Αλέξανδρου Μαβή εκ μέρους του φορέα : 1. «Ιδέες για να μειώσουμε την ενεργειακή μας εξάρτηση, Ηλεκτρικό ρεύμα- Μεταφορές», 2. ««Μέτρηση του ενεργειακού αποτυπώματος ενός σπιτιού μέσω  διαδραστικής εφαρμογής»  
     
  • Νοέμβριος 2012 : Παροχή ενημερωτικού υλικού προς την Επιτροπή Τουριστικής Προβολής του Δήμου Άνδρου, προκειμένου για την τουριστική προβολή της Άνδρου στην έκθεση τουρισμού World Travel Market στο Λονδίνο και συγκεκριμένα για το δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών και για ποικιλία άλλων στοιχείων ενδιαφέροντος.
  • Οκτώβριος 2012 : Συνδιοργάνωση με το Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων Αιγαίου και την Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου, εκδήλωσης-προβολής για το ζήτημα της υπεραλίευσης. Προβολή της ταινίας "End of the Line"
  • Σεπτέμβριος 2012 : Συμμετοχή σε ημερίδα με τίτλο "Αγροτική παραγωγή & τοπικές ποικιλίες στην Άνδρο" που διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απροβάτου. Τίτλος της εισήγησης του Αλέξανδρου Μαβή εκ μέρους του φορέα : "Καλλιέργεια της γης-επιστροφή στην ετυμολογία της λέξης"
  • Ιούλιος-Σεπτέμβριος 2012 : Tοπικός συντονισμός 2 προγραμμάτων εθελοντικής εργασίας στην Άνδρο με αντικείμενο τον καθαρισμό και σήμανση πεζοπορικών διαδρομών. Τα προγράμματα οργανώθηκαν από την οργάνωση ΕΛΙΞ, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τη φιλοξενία του Δήμου Άνδρου
  • Μάιος 2012 : Συνδιοργάνωση με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορθίου Άνδρου ημερίδας με τίτλο : "Λιθόκτιστες οδοί και μονοπάτια της Άνδρου : Από την εξιστόρηση του παρελθόντος στη σύγχρονη χρήση τους -Τουρισμός & Πυροπροστασία"
  • Μάιος 2012 : Παρουσίαση και σύντομη προβολή ταινίας, σε μέλη του ομίλου Mediterranean Garden Society στην Άνδρο, αναφορικά με το κοινωνικοοικονομικό & περιβαλλοντικό προφίλ του νησιού. 
  • Άνοιξη 2012 : Συλλογή και σύνθεση ερευνητικών δεδομένων για τη λειτουργία θεσμού θεματικών ξεναγήσεων και δημιουργικών δραστηριοτήτων -σχετικών με την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της Άνδρου- με τίτλο Andros Routes. Για περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο μας www.androsroutes.blogspot.com 
  • Απρίλιος 2012 : Συμμετοχή στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορθίου για τη Χλωρίδα στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, στο οποίο συμμετείχαν εκπαιδευτικοί της Άνδρου αλλά και εκτός Άνδρου. Η συμμετοχή περιέλαβε παρουσίαση υλικού από τον Αλέξανδρο Μαβή για τις Σύγχρονες Απειλές της Χλωρίδας ενώ ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση.
 2011 : 
  •  Σεπτέμβριος 2011 : Συνδιοργάνωση βραδυάς παραμυθιού στο κτήμα Ευάγγελου Παπαδάκη στο Νημπορειό με την παραμυθού Ζωή Νικητάκη με τη μουσική συνοδεία φλάουτου.
  • Αύγουστος - Σεπτέμβριος 2011 : Σε συνεργασία με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΕΛΙΞ και τη φιλοξενία του Δήμου Άνδρου, διοργάνωση 2 15θήμερων προγραμμάτων διεθνούς εθελοντισμού, καθαρισμού, μερικής αναστήλωσης, αποτύπωσης και σήμανσης των αγγειοπλαστείων Κοζανίτη στον Αμμόλοχο Άνδρου, καθώς και αγγειοπλαστείων στην περιοχή Αγ. Μαρίνας και Καλαμιάς Κορθίου, με την υποστήριξη του Δήμου Άνδρου (χρηματοδότηση Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού).  
  • Ιούνιος 2011 : Διοργάνωση σχολικής εκδρομής για μαθητές του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης στην Άνδρο, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αειφόρου Ανάπτυξης, στα πλαίσια προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σχετικού με τη διατροφή, με τίτλο «Αλλάζω τον κόσμο με το πηρούνι μου…». Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε τοπικές επιχειρήσεις της Άνδρου (ΣΑΡΙΖΑ, τυροκομεία) και οικοτεχνίες τοπικών προϊόντων (γλυκά κουταλιού, ποτά, ζυμαρικά, κα.), στους συνεταιρισμούς γυναικών του νησιού, κα.
  • Ιούλιος 2011 : Συμμετοχή σε έκθεση φωτογραφίας για τη χλωρίδα και πανίδα της Άνδρου με τίτλο NATURA ANDRIA, με φωτογραφίες του Αλέξανδρου Μαβή.

2009-2010 : 
  • Οκτώβριος 2010 : Διοργάνωση εθελοντικού αρχαιολογικού καθαρισμού, φωτογράφισης και αποτύπωσης παλαιού κτηριακού συγκροτήματος-αγγειοπλαστείου της Άνδρου, στην περιοχή Αγ. Μαρίνας Κορθίου, σε συνεργασία με το Δήμο Άνδρου και το Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής. 
  •  Σεπτέμβριος 2010 : Παρουσίαση στατιστικών στοιχείων πυρκαγιών της Άνδρου την περίοδο 9/2003-9/2010, σε  ημερίδα με τίτλο :  «Πυρκαγιές-Υπερβόσκηση-Διάβρωση….απώλεια Νερού-Βιοποικιλότητας- Τοπίου», διοργάνωση του Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων Αιγαίου.
  •  Ιούλιος 2010 : Διοργάνωση διημέρου εκδηλώσεων για την τέχνη της αγγειοπλαστικής στην Άνδρο τον προηγούμενο αιώνα, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου. Ομιλίες, παρουσίαση βιβλίου, προβολή ταινιών και ξενάγηση σε παλαιά αγγειοπλαστεία της Άνδρου. 
  •  Μάιος-Αύγουστος 2010 : Tοπικός συντονισμός 4 προγραμμάτων εθελοντικής εργασίας της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ΕΛΙΞ στους 3 Δήμους της Άνδρου, για τον καθαρισμό και σήμανση πεζοπορικών διαδρομών (χρηματοδότηση Νομαρχία Κυκλάδων).
  • 2009-2010 (σχολικό έτος) : Συμμετοχή σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης στα Δημοτικά σχολεία της Άνδρου (Χώρα, Κόρθι, Γαύριο) με αντικείμενο την Τοπική ιστορία, σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης. Παρουσιάσεις υλικού, ασκήσεις και συζητήσεις με τους μαθητές.